Pixelul albastru – rezumat


Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti a facut publica motivarea sentintei in procesul dintre Traian Basescu si Dinu Patriciu .
Care ar putea fi concluziile in episodul lovirii/impingerii copilului de catre Basescu?
Inregistrarea video este clara si nu este nevoie de hotarare judecatoresca pentru a ne da seama ce s-a intamplat. Trist pentru societatea romaneasca este modul in care acest scandal a evoluat si modul in care a fost analizat.

1. basescu in loc sa-si ceara pur si simplu scuze a mintit, a negat, a subestimat. este rusinos pentru acest politician asa ca nu are ce sa ne mai mire in toate deciziile politice controversate in care fost implicat. (are dealtfel multe altele pe constiinta!)
ce simplu ar fi fost daca basescu ar fi spus: Ma scuzati! Simplu, sincer, el castiga oricum alegerile si noi ca societate am fi avut de castigat. o minciuna mai putin!
2. incercarile penibile ale basescienilor de a explica pixelul albastru, viteza pumnului, imbrancire sau lovire, ca albul este negru si invers etc….
acesti cetateni se agita atat de energic incat ar fi interesanta parerea unui psiholog. pixelul albastru, viteza pumnului sunt teme atat de interesante incat uitam unde ne aflam ca societate. de ce ne-ar putea respecta altii?
avem o explicatie de ce ceausescu si altii au domnit cu succes atatia ani peste o masa amorfa de oi….
3. penibilul justitiei romanesti. lipsa de curaj, incompetenta, influenta politica. nu am nevoie de atatia ani de facultate pentru a imi da seama de penibilul si ilogica acestei hotarari judecatoresti. “plec dar raman cu tine”
4. episodul cu copilul spune mult despre caracterul (lipsa lui) lui basescu si nu numai. spune mult si despre lipsa de caracter a lui patriciu (stia de mult dar a tacut multa vreme) si a celor care au fost de fata si au stiut despre eveniment (anastase, melescanu, tariceanu etc….). au ales “sa nu se bage”, au tacut. si pe vremea lui ceausescu s-a tacut.. si pe vremea lui existau multi care incercau sa ne convinga ca “pixelul este albastru”. in timpul asta noi mergeam ca oile spre prapastie.

concluzie: ne meritam soarta

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: