un „spectator din tribună” despre dn. Dancu


cateva comentarii despre articolul dn. Dancu ( Deranj in Olimp ) si (Ultima batalie a stangii)
Dn. Dancu isi bazeaza argumentatia din „Ultima batalie a stangii…” pe afirmatii neadevarate repetate mereu de-a lungul anilor, suficient pentru ca minciunile sa devina adevar si sa fie luate ca argumente in batalia politica.
sigur ca niciodata nu a fost un scop al stangii „daramarea idolilor” asa ca din argumentatia dumneavoastra se intelege prea putin unde bateti. modul acesta machiavelic de a face si a gandi politica, gen hotel confort, cu daramarea cuiva, pute de la distanta a metode folosite de regimuri dictatoriale…pute pur si simplu a istorie. suntem de mult parte a uniuniii europene si cred ca in aceasta selecta companie rolul politicianului este sa se gandeasca exclusiv la viitorul nostru, al cetateanului. nu daramarea idolilor si nu machiavelica gandire cum sa-mi asigur fotoliul de lider al unui partid. asta este politica periferica care a dus romania la nivelul dezastruos de astazi.
Cateva afirmatii false din „Ultima batalie a stangii..”

CITAT: „iar atunci când nu a fost convingător, a adus hoarde de mineri care au delegitimat puternic partidul, în timp ce el și-a întărit astfel puterea și dominația.”

dn. iliescu nu a adus minerii. nu este nico o dovada in acest sens. in 13 iunie a avut loc o incercare de lovitura de stat si multe categorii de cetateni (inclusiv mineri) au sarit sa stinga focul. democratia castigata prin alegeri a fost atunci in pericol. minerii ca si altii ca ei au fost atunci pompierii. este reactia normala a oricui atunci cand casa vecinului ia foc. nu trebuie sa te cheme cineva. te simti dator sa intervii. asa cum te pricepi mai bine atunci cand pompierii intarzie sa intervina sau nu o fac intentionat….sigur au fost excese, dar tot atat de sigur este ca zeci de mii de oameni nu se pun pe drumuri ca oile doar daca ii cheama cineva. Nu cred de altfel in conlcuzia dumneavoastra ca „si-a intarit puterea si dominatia…” he!? cum si-a intarit astfel dominatia? nu era mai bine sa nu se fi intamplat asa ceva? opozitia a marsat ani multi, pana astazi pe chemarea minerilor. nu cred ca asta i-a folosit intr-un fel dn. iliescu.. dimpotriva….chestia cu chemarea minerilor este o afirmatie mincinoasa care nu rezista in nici un fel la o analiza serioasa lipsita de patima. scopul pietei universitatii a fost de la inceput „Jos Iliescu” chiar cu mijloace nedemocratice, inclusiv violenta. nu a avut nimic de-a face cu democratia.

a doua afirmatie
CITAT: „Legitimitatea lui Iliescu s-a bazat pe focurile de armă pe care le-a comandat la Revoluție pentru că sângele vărsat oferă cea mai sigură sursă de legitimitate.”

este o minciuna sfruntata si o pata nemeritata aruncata de dumneavostra, din varful condeiului, asupra revolutiei romane.
in primul rand ca „prin sange” asa cum spuneti nu se ofera o sursa de legitimitate. dimpotriva…nu ar fi existat motiv de contestare a dn. iliescu. dimpotriva, opozitia si multi alti indivizi si-au castigat legitimitate prin contestarea revolutiei si punerea mortilor in carca lui iliescu. brusc nu a mai existat ceausescu si ura oamenilor a fost transferata asupra celuia care a preluat puterea atunci. un moment important din istoria noastra a fost terfelit si calcat in picioare de multi pentru ca si ei sa se legitimeze politic. dumneavoastra dn. dancu va numarati printre aceia.
cred ca prea multi politicieni actuali au fost legitimati doar prin faptul ca sunt „anti iliescu” sau „anti ceva…” nevand de fapt nici cea mai mica calitate care sa-i propulseze pe scena politica.
dn. dancu nu este de ajuns sa faceti analize despre „ultima batalie a stangii….” si nici sa va faceti vise politice.
avem nevoie de caractere in politica si dumeavoastra nu aveti cei 7 ani de acasa….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: